Avui es recomanarem menjar-vos unes
ametlles.
Un grapat d’ametlles pelades té un
valor calòric d’unes 112 quilocalories, que és semblant al d’un got de
llet sencera de vaca, però, a diferència d’aquesta, les
persones sensibles a la lactosa o a la proteïna de vaca toleren més bé les
ametlles.
És rica àcids grassos
monoinsaturats, en concret àcid oleic i el seu consum té
un efecte positiu sobre la regulació de contingut de colesterol i
triglicèrids, els greixos considerats “perillosos” per a
la salut de cor i artèries.
El 20% de l’ametlla és proteïna,
una proporció similar a la de la carn; per aquesta raó les
dietes vegetarianes es poden beneficiar del consum habitual d’aquesta
fruita seca. A més, és una de les poques fonts vegetals que conté un aminoàcid
essencial –l’arginina– imprescindible en l’etapa de
creixement dels infants.
Encara que no ho sembli,
l’ametlla és la
fruita seca amb la proporció més alta de fibra: el 15% de
l’ametlla ho és i, d’aquesta, la majoria és del tipus soluble. La fibra
soluble és idònia per provocar sensació de sacietat, afavorir el
creixement de la flora bacteriana i estimular els moviments intestinals.
Les ametlles tenen un contingut
elevat en calci; per exemple, 100 g d’ametlles aporten 235
mil·ligrams de calci, que és quasi el doble de calci que en 100
centímetres cúbics de llet (equivalent a mig got). I a més l’ametlla conté
també un altre mineral valuós per als ossos, el magnesi, que facilita
la fixació del calci a l’esquelet i també evita les rampes a les cames.
Finalment, són riques
en vitamina E, que és un antioxidant molt potent que ens
protegeix dels radicals lliures i, per tant, amb efecte antienvelliment
i també reductor del colesterol.
5 raons per consumir ametlles.
Pastetes d'ametlles
Llet d'ametlles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada