dilluns, 21 d’octubre del 2013

Ametlles


  Avui es recomanarem menjar-vos unes ametlles.

  Un grapat d’ametlles pelades té un valor calòric d’unes 112 quilocalories, que és semblant al d’un got de llet sencera de vaca, però, a diferència d’aquesta, les persones sensibles a la lactosa o a la proteïna de vaca toleren més bé les ametlles.

  És rica àcids grassos monoinsaturats, en concret àcid oleic i el seu consum té un efecte positiu sobre la regulació de contingut de colesterol i triglicèrids, els greixos considerats “perillosos” per a la salut de cor i artèries.

  El 20% de l’ametlla és proteïna, una proporció similar a la de la carn; per aquesta raó les dietes vegetarianes es poden beneficiar del consum habitual d’aquesta fruita seca. A més, és una de les poques fonts vegetals que conté un aminoàcid essencial –l’arginina– imprescindible en l’etapa de creixement dels infants.

  Encara que no ho sembli, l’ametlla és la fruita seca amb la proporció més alta de fibra: el 15% de l’ametlla ho és i, d’aquesta, la majoria és del tipus soluble. La fibra soluble és idònia per provocar sensació de sacietat, afavorir el creixement de la flora bacteriana i estimular els moviments intestinals.

  Les ametlles tenen un contingut elevat en calci; per exemple, 100 g d’ametlles aporten 235 mil·ligrams de calci, que és quasi el doble de calci que en 100 centímetres cúbics de llet (equivalent a mig got). I a més l’ametlla conté també un altre mineral valuós per als ossos, el magnesi, que facilita la fixació del calci a l’esquelet i també evita les rampes a les cames.


Finalment, són riques en vitamina E, que és un antioxidant molt potent que ens protegeix dels radicals lliures i, per tant, amb efecte antienvelliment i també reductor del colesterol.


5 raons per consumir ametlles.


Pastetes d'ametlles


Llet d'ametlles




Fonts : http://www.etselquemenges.cat/rebost/les-ametlles/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada